Rudie Heintjes

Rudie Heintjes

Gemeentesecretaris Steenbergen

In de ambtelijke wereld houden medewerkers vaak vast aan het anciënniteitbeginsel: het aantal jaren dat je ergens werkt en je opleidingsniveau, bepalen je positie in de organisatie. Het gevolg is dat medewerkers soms een functie hebben of ambiëren die niet bij ze past.

Iemand kan bijvoorbeeld vakinhoudelijk perfect zijn, maar veel minder in staat om anderen aan te sturen. De coaches van RMO houden mensen op respectvolle wijze een spiegel voor. Hierdoor krijgen ze inzicht in eigen kwaliteiten en denken na over de vraag wat ze nu eigenlijk echt zélf willen. Het resultaat is dat medewerkers loopbaankeuzes maken waarbij ze zich beter voelen en waarbij de organisatie meer gaat profiteren van hun talenten. Door medewerkers op deze manier te begeleiden, kun je een gang naar de ambtenarenrechter voorkomen. Dat is financieel gunstig en minstens zo belangrijk – het voorkomt een negatieve uitstraling op je organisatie. Iemand kan bijvoorbeeld vakinhoudelijk perfect zijn, maar veel minder in staat om anderen aan te sturen.

De coaches van RMO houden mensen op respectvolle wijze een spiegel voor. Hierdoor krijgen ze inzicht in eigen kwaliteiten en denken na over de vraag wat ze nu eigenlijk echt zélf willen. Het resultaat is dat medewerkers loopbaankeuzes maken waarbij ze zich beter voelen en waarbij de organisatie meer gaat profiteren van hun talenten. Door medewerkers op deze manier te begeleiden, kun je een gang naar de ambtenarenrechter voorkomen. Dat is financieel gunstig en minstens zo belangrijk – het voorkomt een negatieve uitstraling op je organisatie.