Marjan

Marjan

Gemeente Drimmelen
Loopbaantraining

Ik ben Marjan, ik werk 22 jaar bij de gemeente Drimmelen. Dankzij de loopbaantraining van RMO ben ik na 10 jaar op de afdeling P&O te hebben gewerkt, bedrijfscontactfuntionaris geworden.

Ik was erg blij met de kans die de gemeente Drimmelen mij gaf om deel te nemen aan de loopbaantraining die RMO aanbiedt. Ik vind het geweldig dat een werkgever zo vooruitstrevend is en het lef heeft om medewerkers deel te laten nemen aan een loopbaantraining. Ondanks dat loopbaanontwikkeling leid tot verloop, kan het ook heel positief werken, frisse mensen op een nieuwe plaats. Het is zeker ook een positief gebaar naar de medewerkers van het bedrijf. Het voordeel voor de werkgever is dat het takenpakket optimaal benut kan worden.

Ik wist vooraf niet wat ik van de loopbaantraining moest verwachten. Sommigen hadden een sceptisch gevoel. Tijdens de cursus is dit gevoel helemaal weggenomen. Je wordt tijdens de training wel binnenstebuiten gekeerd en je krijgt veel stof tot nadenken. Ik was erg onder de indruk van mijn persoonlijke rapport. Het klopte precies. Er werd ook heel duidelijk aangegeven: dit kan je wel, dit kan je niet en hier kan je aan werken.

Ook de groepssessies waren erg leuk en leerzaam. Vooraf werd heel duidelijk aangegeven dat wat er tijdens deze sessies werd verteld ook echt “binnenskamers”zou blijven. Dit gaf vertrouwen. Je krijgt veel feedback van elkaar, zowel positief als negatief. Ook leer je, je collega’s beter kennen, dit schept een band.